13 Haz 2009

annecy: kisa filmler - yarisma disi program #4

music binds all, hindistan yapimi bir kisa animasyon. jenerik gibi bir sey basladi. ben jenerik bitsin de film baslasin diye beklerken, tumden bitti film. meger o jenerik degilmis..
le petit dragon tek kelimeyle harikaydi. live action ve stop-motion'in bir arada bu kadar basarili kullanildigini gormemistim daha once, nefis olmus gercekten. hikaye de sevimli, sahane detaylar filan, komikti cok. tavsiye yani..
the control master da guZel basladi ama sanki faZla uZatilmis geldi bana. yine de hostu. oZellikle retro reklam/ilan meraklilarinin ne yapip edip, bir sekilde mutlaka iZlemesi gerektigini dusunuyorum (ki bu noktada verdigim linkte mevcuZ Zati film, oyle cok Zor bir ugras olmayacak..)
escale cok hos karakter animasyonlarina sahip bir fransiZ filmiydi. ama arkaplanla karakter animasyonlari arasinda tasiZ bir uyumsuZluk vardi. ciZimler filan tam fransiZ isi, cok hos. ama iste hikayenin varligi yoklugu cok belli degildi malesef..
die schiefe bahn (the rat train robbery) (ki malesef aradim bi gorsel bi video bisey, mamafih bulamadim) cok seker bir kukla/clay animasyonu ornegi. hikaye filan da guZeldi baya, sevdim sahsen :)
les ventres biraZ tango, biraZ svankmajer tadinda oldukca ilginc bir filmdi.. evet iyiydi, oyle cok yorum yapamadim simdi.
son olarak, yours truly (aka head over heels) roald dahl'in adini simdi hatiylayamadigim bir kisa hikayesinin found footage animasyona (kulaga oldukca deneysel geliyo di mi) uyarlanmis hali gibi geldi.. animasyon olmasi olayini bir kenara alirsak, sadece found footage olarak hoc bir ornek cok..